System og metode

Yoga der giver dig en dejlig fornemmelse af velvære og styrke

Iyengar® Yoga - varemærket for kvalitet

System og metode

Yoga er et af verdens ældste systemer til personlig udvikling.

 

Iyengar® Yoga systemet har basis i Astanga yoga og "Yoga Sutras" og det er unikt fordi det bygger på fragmentering af alle asanas (øvelser).

 

B.K.S. Iyengar brugte i sine unge år lang tid på at gennemgå asanas sammen med sin kone Ramamani og har siden arbejdet kontinuerligt med at raffinere den traditionelle viden fra de gamle yogier om Hatha Yoga og vejrtrækningsteknik (Pranayama).

 

Opmærksomhed på lige linier i kroppen er meget mere end en liste af punkter, der skal huskes mens man laver yoga. Det handler om at udvikle opmærksomhed i kroppen, som påvirker alle aspekter i livet.

 

Der lægges vægt på at skabe en dynamisk balance mellem styrke og smidighed i krop og sind gennem en række forskellige asanas (stillinger) af stigende sværhedsgrad og der udvikles smidighed, styrke, balance og fokus.

 

Iyengar® metoden er opbygget så der i begyndelsen arbejdes med de stående asanas for herigennem at styrke og smidiggøre kroppen og forberede den til de mere krævende asanas, som f. eks. omvendte, siddende og bagudbøjninger.

 

En vigtig del af Iyengar Yogaen er de genopbyggende øvelser. Forskellige hjælpemidler som tæpper, bælter og træklodser er med til at sikre at kroppen støttes, strækkes og genopbygges på den mest hensigtsmæssige måde. Genopbyggende programmer er generelt meget nyttige f.eks. i en stresset hverdag, til rehabilitering af skader, herunder også organiske ubalancer som f.eks. højt blodtryk, astma o.a.

 

Gennem regelmæssig praksis udvikles en sund balance mellem smidighed og styrke, udholdenhed og afslapning. Observation af vejrtrækning (Pranayama, som er bevidstheden omkring åndedrættet) raffinerer kroppen, giver koncentration og fokus, og danner et stabilt grundlag for mental og åndelig udvikling. Regelmæssig træning i Pranayama medvirker ligeledes til at skabe indre ro og styrker nervesystemet.

 

Selvom det ser let ud, udføres asanas detaljeret, præcist og med stor opmærksomhed og koncentration. Der korrigeres i henhold til kroppens anatomi. Det dybtgående arbejde med kroppen bevirker, at der sker en finjustering og indtrængen i stadig dybere lag og en større forståelse af sammenhængen mellem kroppen og de forbundne niveauer. Dette forklarer, at Iyengar® Yoga har en helbredende virkning.

Iyengar® Yoga er et komplet system, som alle kan få stor glæde af. Metoden er sikker og effektiv. Ved at træne den opnås en større kropsbevidsthed, udholdenhed og en bedre koncentrationsevne og dermed et større mentalt og fysisk overskud.

Man kan læse mere om filosofien bag i flere af BKS. Iyengar’s bøger.