Om Yogaen

Yoga der giver dig en dejlig fornemmelse af velvære og styrke

Iyengar® Yoga - varemærket for kvalitet

Iyengar Yoga

Der er fire elementer, - der gør Iyengar® Yoga til noget Særligt:

 

Præcision

Iyengar opdagede gennem sin praksis og undervisning, at uden præcision kan yoga stillinger kun opretholdes gennem konstant fysisk anstrengelse. Manglende præcision betyder samtidig, at der er større risiko for skader og ubalancer i krop og psyke.

Gennem præcision og omhyggelighed skabes fysisk stabilitet i stillingerne og du vil opleve, at fysisk stabilitet og mental stabilitet hænger nøje sammen.

 

Redskaber

Med en god fornemmelse af retning gør du hurtigere fremskridt i stillingerne. Gennem brug af simple redskaber som klodser tæpper bælter m.v. styrkes din evne til at være opmærksom på vigtige aspekter af en stilling. Du kan også med stort held bruge redskaber til at arbejde med stivhed og skævheder, manglende styrke eller skader i kroppen. På den måde kan alle få det optimale ud at stillingerne, uanset kroppens tilstand.

 

Sekvensering

BKS Iyengar har gennem sin mere end 70 års yogapraksis udviklet en række simple, men effektive principper for hvordan forskellige typer af stillinger bedst introduceres og kombineres i sekvenser.

Stillingerne kombineres til en række sekvenser af stigende sværhedsgrad baseret på deres anatomiske, fysiologiske og mentale indvirkning på krop og sind. Du vil derfor opleve, hvordan det er muligt at nå frem til langt vanskeligere stillinger når sekvenseringen er opbygget hensigtsmæssigt. Samtidig øges sikkerheden, fordi sekvenserne også kan tilpasses løbende til alder, behov og formåen.

 

Stabilitet

BKS Iyengar beskriver selv sin metode som "MEDITATION IN ACTl0N", men for at yoga stillinger kan være fysisk og mentalt virkningsfulde, må de gradvist holdes i længere tid. Dermed øges den gavnlige påvirkning af kroppens organer og nervesystem, og din yogapraksis giver større udbytte både fysisk og mentalt, fordi anatomisk sikre og stabile stillinger giver sindet mulighed for at være både afslappet og fokuseret på samme tid